Телефон 0879 20 20 12 / 0879 20 20 13
Всички марки...

Поръчай на:

 • Скайп: megahome.bg
 • Имейл: sales@megahome.bg

Уред за защита от кучета и котки M175 ANIMALREPELLER®

Най-мощният стационарен уред за защита от кучета и котки

Продуктов код: M039409
Код на производителя: кемо-m175

Описание

Честотата на генерираната механична вълна звук/ ултразвук се регулира  плавно  чрез потенциометър от ползвателя в широки граници - между 7 kHz и 38 kHz. За целта регулирайте с малка отвертка градуирания между 1-10 (условни единици) потенциометър. На позиция 1 съответства най-ниската генерирана от уреда честота, а на позиция 10 – най-високата генерирана честота. При преминаване от звук към ултразвук (прибл. 20 kHz) човек престава да чува генерираната муханична вълна. Това обикновено е зоната, в която най-ефективно се отблъскват кучета и котки. Разбира се всяко животно има своята индивидуалност и с плавното регулиране на честотата е възможно да се постигне максимална ефективност във всеки конкретен случай.

 

М175 е универсален уред за хуманно отблъскване и защита от нежелано присъствие на животни, а именно:

- птиците се репелират с честоти до 12 kHz;

- кучетата, котките, вълците, лисиците, белките най-ефективно се репелират с честоти между 20-25 kHz;

- гризачите (мишки и плъхове) се репелилат с честоти над 25 kHz;

- инсектите и хлебарките се репелилат с честоти над 35 kHz;

 

Разбира се няма точна честота за отделните видове - всяко животно (както и човека) има своя индивидуалност и възможността при M175 да се регулира плавно честотата на излъчваната емисия, прави уреда изключително адаптивен към всякакви ситуации, а оттам и високоефективен в приложението си.

 

Захранването на М175 се извършва с 12VDС (стабилизирано напрежение), което се подава от адаптeр 220VAC/12VDC (включен в комплекта) или от автомобилен акумулатор 12V. Уредът се включва към захранването посредством вградена висококачествена лустер-клема без да е необходим специализиран жак. Консумацията на М175 е нищожна. При подаване на захранване към уреда светва POWER.

 

Следва да се има предвид, че честотите под 20 kHz са чуваеми от човека, така че когато настройвате и насочвате уреда имайте предвид това и защитете слуха си. Настройка в звуковата част на потенциометъра е силно неприятна за човека и ще Ви накара да напуснете зоната от обхвата на уреда. Разбира се това следва да се прави само за тест на техниката и в никакъв случай за въздействие върху хора. M175 е напълно безопасен както за хората, така и за животните - това е хуманна алтернатива на силовите методи за защита от животни.

 

Ефективната зона на М175 е определена до 100 метра пред него (ако там няма прегради - стени, сгради, огради, автомобили, растителност), но ако трябва тя да бъде увеличена или да се постигне по-висока плътност на въздействието, производителят е предвидил възможността да се включат до 2 броя допълнителни пасивни ултразвукови излъчватели модел L020 (вижте като отделен продукт). Те се включват посредством свободен кабел във вградените в уреда и допълнителния излъчвател висококачествени лустер-клеми (кабелът не е включен в комплекта - с необходимата за ситуацията дължина и сечение по преценка на ползвателя, консумацията тук е нищожна, единствено механичната здравина на кабела е нещо, което следва да се съобрази). Виж снимките и диаграмите на продукта.

 

Размерите на М175 са: 140 х 65 х 37 мм. M175 притежава два светлинни LED индикатора - за коректно подадено захранващо напрежение и за излъчвания от уреда звук/ултразвук.

 

Внимание:

 

 1. Наличието на плътни прегради (стени, сгради, огради, автомобили, растителност) между уреда/излъчвателя и обекта, който целим да недопускаме намалява или отстранява ефективността на уреда. Изберете подходящото за целта място за монтаж.
 2. Защитете уреда/излъчвателя от директно въздействие на дъжд, сняг и конденз. Използвайте навес/ козирка за монтаж на техниката. Не третирайте уреда с вода или други течности;
 3. Уредът не притежава елементи, които изискват поддръжка от потребителя. Не разглобявайте уреда!
 4. За захранване на уреда използвайте само 12VDC захранващ адаптер или автомобилен акумулатор.
 5. Защитете домашните си любимци от директно въздействие на уреда/излъчвателя. Това ще предизвика дискомфорт на Вашия домашен любимец.
 6. Не насочвайте уреда директно към хора! Преминаването и престоят на хора в зоната на звукова/ ултразвукова емисия е неприятно за слуха, следователно зоните за приложение на уреда следва да се съобразяват с тази особеност и уредът да се прилага само там, където емисията няма да пречи на хората. Звуковата/ултразвуковата емисия не крие опасност за здравето нито на хората, нито на животните.
Бихте ли препоръчали Уред за защита от кучета и котки M175 ANIMALREPELLER® на други? Оставете Вашият коментар и оценка за продукта. Към ревютата
Желаете да Ви доставим Уред за защита от кучета и котки M175 ANIMALREPELLER® утре? Вижте нашите Условия за доставка.

Ние Ви гарантираме:

 • yes Лесна поръчка
 • yes Бърза доставка
 • yes Конкурентна цена
Цени за доставка
Доставка до 2 работни дни!
СТАНДАРТНИ УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА
Тегло на поръчката Цена
0-2 кг. 5 лв.
2-5 кг. 6 лв.
5-7 кг. 7 лв.
7-10 кг. 10 лв.
10-15 кг. 15 лв.
15-20 кг. 18 лв.
Над 20кг. към доставка

Връщане на стока
Плащане
Какво търсите?

Ревюта (0)

Все още няма ревюта

Добави ревю

Email:
Описание:
Изпрати ревюто

Най-нов

Препоръчан

В кампания

Най-продаван

За Борба с кучета и котки Виж всички (18 продукта)

В тази категория са събрани различни типове примамки, капани и препарати за борба с кучета и котки. С тях много лесно и просто ще се отървете трайно от кучетата и котките.

Други категории които биха Ви интересували

Сходни търсения

Ако Уред за защита от кучета и котки M175 ANIMALREPELLER® който разглеждате не е най-доброто решение за Вас, може да разгледате повече продукти от или Борба с кучета и котки. Megahome.bg се старае да удовлетвори всички Ваши нужди и ще се радваме да бъдете наши клиенти!
Забележка: Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните му параметри и характеристики. Всички цени в сайта са в български лева и с ДДС 20%.
Изпрати на приятел
x
Писмото беше изпратено успешно!
Написаният е-майл е невалиден.
Изпрати
Успешно се абонирахте за по-ниска цена на Уред за защита от кучета и котки M175 ANIMALREPELLER®. Очаквайте писмо в електронната си поща при понижаване на цената.
E-mail адреса Ви е невалиден!

Абонаментът "По-ниска цена" те уведомява на e-mail когато цената на този продукт падне.

Изпрати