Телефон 0879 20 20 12 / 0879 20 27 02

Лични данни

Лични данни

 

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

В Дуплекс Медия ЕООД се грижим за сигурността на Вашите лични данни и сме предприели необходимите мерки, за да приведем дейността на всичките си магазини и служители в съответствие с най-добрите практики и законови изисквания за защита на информацията и нейната поверителност. Когато събираме лични данни на нашите клиенти следваме принципа за свеждане на обработваните данни до минимум, законосъобразност, прозрачност и сигурност. 

Тъй като уважаваме правото Ви на поверителност, както и да знаете кога някой обработва Ваши лични данни, с настоящата Политика на поверителност бихме искали да Ви обясним каква информация събираме на интернет страницата “www.megahome.bg” и как я използваме. Тази политика за поверителност се отнася единствено за информация, която се събира чрез нашата интернет страница.

Какви лични данни събираме и защо обработваме Ваши лични данни?

Дуплекс Медия ЕООД обработва онези лични данни, които са необходими и свързaни с дейността му, като при това ние действаме като администратор на лични данни. Събираме само минимално необходимите лични данни и само ако сме получили Вашето съгласие или е налице друго законно основание за това. 

Случаите, в които събираме и обработваме Ваши лични данни, както и целите, с които го правим, са следните: 

 

  • когато пожелаете да получавате нашия бюлетин с промоции и специални оферти – в случай че пожелаете да получавате нашия бюлетин, е необходимо да ни предоставите Ваш имейл адрес. Ако допълнително сте пожелали да Ви изпращаме конкретни предложения и идеи за покупки за специални поводи, сме поискали то Вас да посочите и данни за пол и възраст на детето/децата, за да можем да Ви изпращаме предложения съобразени с тези данни.  
  • когато ни изпратите писмо чрез формата за контакт – когато ни пишете през интернет страницата ни, е необходимо да посочите име и имейл за връзка, за да можем да се свържем с Вас. Ако ни споделите друга лична информация в текста на запитването си, ще обработим тази информация, доколкото е необходимо, за да отговорим на въпросите, които сте ни поставили. 
  • когато създавате Ваш личен профил на нашата интернет страница – когато пожелаете да се регистрирате като клиент в нашия онлайн магазин, ние събираме Вашите две имена, имейл адрес, телефон и адрес за контакт. 
  • когато закупувате стока в нашия онлайн магазин - ние обработваме допълнително следните категории лични данни:
    • име и презиме;
    • телефонен номер за контакт;
    • адрес за доставка;
    • желана дата и.r час на доставка, ако има изразени такива

 

Банкова информация:  При заплащане с кредитна или дебитна карта сайтът www.megahome.bg пренасочва процеса към модула за разплащане с банкови карти на Борика, от който получаваме само информация дали заплащането е преминало успешно или не. Ние не съхраняваме и не обработваме информация за Вашата платежна карта.

Всеки пък когато използвате клиентския си профил в нашия онлайн магазин, ще можете да проверите историята и всички подробности за поръчките си. Също така ще Ви предоставим лесни начини да поддържате точна и актуална информация, като например данни за контакт, адрес за доставка и информация за плащане. Ако пожелаете, имате възможност да запазите артикулите в кошницата си за пазаруване и да ги поръчате на по-късен етап и при ново посещение на профила си. За да можем да Ви предоставим тези възможности и да подобрим начина на работа на нашия онлайн магазин, ние използваме бисквитки. Вижте повече в раздел Бисквитки по-долу. 

Независимо от причината, поради която ни споделяте Ваши лични данни, препоръчваме да не разкривате чувствителна лична информация: като данни относно расов или етнически произход, религия, членство в синдикални организации, сексуална ориентация, здравословен статус и т.н., 

За колко време съхраняваме вашите лични данни?

Дуплекс Медия ЕООД ще съхранява Вашите лични данни само за целите, посочени по-горе, и само за необходимия за тях срок. Ако решите, че не желаете да получавате повече нашия бюлетин или че искате да изтриете профила си, ние ще заличим всички Ваши лични данни (освен ако за нас не е налице друго основание/законово задължение да запазим част от тях). 

С кого споделяме вашите лични данни?

Ние няма да споделяме или разпространяваме Вашите данни за маркетингови или други цели на трети страни. Посочените по-горе данни се предоставят единствено на наши доверени партньори (технически доставчици на маркетингови услуги и услуги по уеб дизайн), за които сме се уверили, че спазват най-високи стандарти за сигурност на информацията и нейната поверителност. Предоставянето на данни на нашите партньори е необходимо, за да можем да Ви доставим услугите, които сте заявили, както и за да подобрим функционирането на нашата интернет страница.    

Никога няма да продадем Вашата информация на трети лица или да я използваме за цели, за които не сме Ви уведомили и не сте ни дали предварително съгласие.  

Как защитаваме вашите права? 

Дуплекс Медия ЕООД  обработва Вашите лични данни само в съответствие с посочените по-горе цели и срокове.

Когато събираме лични данни, ние го правим в минимален обем и само за предварително и ясно определени цели и срокове на съхранение. Достъп до данните предоставяме само на ограничен брой лица, които са предварително обучени и инструктирани как да работят с данните. 

Във връзка с влизането в сила на нови Европейски правила за защита на личните данни, от Дуплекс Медия ЕООД предприехме детайлен анализ и одит на всички наши процеси, свързани с обработване на лични данни. В рамките на този анализ ние проверяваме партньорите си, ревизираме процедурите си и правилата си, обучаваме служителите си, използваме опитни консултанти по информационна сигурност, за да гарантираме спазването на най-високи стандарти за поверителност и сигурност на Вашата информация. 

 

Какви са Вашите права? 

Като лице, за което се отнасят данните,  имате право да получите потвърждение и/или подробна информация, вкл. копие на обработваните за вас лични данни (право на достъп). 

Освен това можете да възразите срещу събирането и по-нататъшната обработка на Вашите лични данни, както и да поискате същите да бъдат коригирани (актуализирани) или изтрити (когато за нас не е налице валидно правно основание да продължим да ги обработваме).

Важно е да знаете, че можете да оттеглите Вашето съгласие за обработване на лични данни по всяко време като влезете в Редакция на профила си и Заличите профила.

Ако считате, че Вашите права за защита на данните, са нарушени, имате право да подадете жалба до Комисия за защита на личните данни. 

За да зададете въпроси във връзка с Вашите права или ако искате да упражните някое от тях, моля свържете се с нас на: sales@megahome.bg

 

Използване на "бисквитки" 

Какво са бисквитките и защо са необходими?

"Бисквитката" е малък текстов файл, който се изтегля на "крайно устройство" (например компютър или смартфон), когато потребителят достъпи уебсайт. Тя позволява на сайта да функционира правилно, да разпознава устройството на потребителя и да съхранява известна информация за предпочитанията на потребителя или за минали действия (например избор на език, размер на шрифта, login и др.), които се съхраняват за определен период от време, за да не се налага да въвеждате информация отново.

За да разглеждате нашия сайт не се изисква да се регистрирате или да предоставяте лична информация. При зареждане на страницата на www.comsed.net и при преглед на нейното съдържание се използват „бисквитки“, които позволяват нейното правилно функциониране. Освен това, когато пазарувате в нашия онлайн магазин, бисквитките позволяват на сайта да запомни кои продукти добавяте в потребителската си кошница, докато не финализирате покупката.

Как да контролирате и ограничите използването на бисквитки?

Относно бисквитките, които не са задължително необходими за правилното функциониране на интернет страницата ни, можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции влезте в настройките на Вашия браузер.